En we zijn bruin!

Vietnam

Zoals onze laatste post al verklapte hebben we 24 uur gereisd om op Cật Ba te komen vanaf Tả Phìn.
Reden genoeg om even een rustpauze in te lassen op Cật Ba!

Op Cật Ba hebben we dan ook deze rust genomen en rustig aan gedaan.

Tijdens die dagen hebben we niet veel meer gedaan dan:

 • Drie verschillende stranden gehad
 • Lekker veel geslapen en uitgeslapen
 • Nieuwe gerechten voor ons ontdekt in de Vietnamese keuken
 • Met een scooter het eiland ontdekt.
 • Een prachtige zonsondergang meegemaakt
vimeo-video-thumbnail

We zijn dinsdagochtend met een bus, een fast-boat en nóg een bus van Cật Ba naar Ninh Bình gereisd.
Hier verblijven we in een hostel wat in een oud stationsgebouw is gesitueerd, prachtig gerenoveerd en naast dat het zijn authenticiteit nog heeft, heeft het ook de gemakken van deze tijd gekregen.

In Ninh Bình is niet zoveel te doen, maar 7 km verderop ligt Tam Cốc. Hier zijn we met een taxi naartoe gegaan om aldaar de welbekende tour over de rivier te doen. Ze noemen Tam Cốc ook wel de Hạ Long Bay & Cật Ba op het land.
Enorme rotspartijen van leisteen die ineens in het landschap staan, wat wat surrealistisch is maar zeer zeker prachtig is. Je gaat 3 grotten door met de boot, en deze doorgangen zijn maximaal 2 meter hoog vanaf het wateroppervlak. Leuk weetje.. als je goed oplet in de video; zie dat ze roeien met hun voeten!

vimeo-video-thumbnail

Vandaag hebben we met een scooter de omgeving van Ninh Bình verkend en een bezoek gebracht aan de Bai Đính Tempel.

De werkzaamheden aan deze tempel zijn in 2003 begonnen en rond 2010 hebben ze deze afgerond. We stonden compleet perplex wat een geld het heeft  moeten kosten om dit te bouwen. Kosten noch moeite is bespaard in dit tempel complex.

Een leuk weetje, het houtsnijwerk en de beelden zijn allemaal door de lokale bevolking van de omliggende plaatsen gemaakt.

Vanavond verhuizen we weer! We gaan met een sleeperbus naar Huế, dit is een grote stap op de kaart en duurt dan ook 10 uur!

4 reacties

 1. Bob op oktober 13, 2016 om 1:16 pm

  Wat een bijzondere dingen ondernemen jullie. Prachtig die foto’s en leuk om jullie reisbeschrijvingen te lezen. We kunnen ons dan ook een beetje reiziger voelen. Fijne reis en geniet van je vrijheid.

 2. Bregje Mank op oktober 13, 2016 om 8:01 pm

  Super vet! Wat zien jullie een mooie dingen en wat is de persoonlijkheid die mensen uitstralen daar toch warm en mooi. Volgens mij zijn de mensen waar je daar mee te maken krijgt stuk voor stuk allemaal vriendelijke lieve mensen. Succes met de reis van 10 uur, ben benieuwd naar de volgende update! 🙂

 3. Corry op oktober 13, 2016 om 9:52 pm

  Geweldige foto,s en reisverslag! Knap voetenwerk!

 4. Heleen Geschiere op oktober 14, 2016 om 7:49 pm

  Wat een geweldige belevenis..prachtige beelden en mooi verwoord .Het gevoel erbij is voor jullie weggelegd..dit moet je gewoon meemaken

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.