Tim & Michel op reis

En we zijn bruin!

Vietnam

Zoals onze laatste post al verklapte hebben we 24 uur gereisd om op Cật Ba te komen vanaf Tả Phìn.
Reden genoeg om even een rustpauze in te lassen op Cật Ba!

Op Cật Ba hebben we dan ook deze rust genomen en rustig aan gedaan.

Tijdens die dagen hebben we niet veel meer gedaan dan:

 • Drie verschillende stranden gehad
 • Lekker veel geslapen en uitgeslapen
 • Nieuwe gerechten voor ons ontdekt in de Vietnamese keuken
 • Met een scooter het eiland ontdekt.
 • Een prachtige zonsondergang meegemaakt

We zijn dinsdagochtend met een bus, een fast-boat en nóg een bus van Cật Ba naar Ninh Bình gereisd.
Hier verblijven we in een hostel wat in een oud stationsgebouw is gesitueerd, prachtig gerenoveerd en naast dat het zijn authenticiteit nog heeft, heeft het ook de gemakken van deze tijd gekregen.

In Ninh Bình is niet zoveel te doen, maar 7 km verderop ligt Tam Cốc. Hier zijn we met een taxi naartoe gegaan om aldaar de welbekende tour over de rivier te doen. Ze noemen Tam Cốc ook wel de Hạ Long Bay & Cật Ba op het land.
Enorme rotspartijen van leisteen die ineens in het landschap staan, wat wat surrealistisch is maar zeer zeker prachtig is. Je gaat 3 grotten door met de boot, en deze doorgangen zijn maximaal 2 meter hoog vanaf het wateroppervlak. Leuk weetje.. als je goed oplet in de video; zie dat ze roeien met hun voeten!

We hadden van een klein plaatsje in de buurt gehoord, Tả Phìn, waar alles nog authentiek is, en hier zou je bij mensen thuis kunnen verblijven (homestay). Op ons scootertje hebben we een prachtige tocht door de bergen gemaakt, dit was over de kleinste weggetjes -voornamelijk gemaakt van klei en stenen, en vooral veel gaten- in the middle of nowhere.

De homestay was geweldig, we hadden over Ms. May Kieu gelezen en zijn expliciet naar haar huis gegaan om te kijken of ze thuis was en nog plek had. Uiteindelijk is er nóg een groep blijven logeren, waarmee we een hele leuke avond hebben gehad. Drie Fransen, twee Duitsers en een Braziliaan… (klinkt als het begin van een goeie grap, nietwaar?) Het leven in dat dorp ging regelrecht terug in de tijd. Alles in huis rook naar hout en vuur, de vloeren waren van beton. Koken deed men op de vloer en in de hoek stond een kuip met voer voor de varkens. Overal liepen kippen en buffels en ga zo maar door

Vanavond verhuizen we weer! We gaan met een sleeperbus naar Huế, dit is een grote stap op de kaart en duurt dan ook 10 uur!

4 reacties

 1. Bob op oktober 13, 2016 om 1:16 pm

  Wat een bijzondere dingen ondernemen jullie. Prachtig die foto’s en leuk om jullie reisbeschrijvingen te lezen. We kunnen ons dan ook een beetje reiziger voelen. Fijne reis en geniet van je vrijheid.

 2. Bregje Mank op oktober 13, 2016 om 8:01 pm

  Super vet! Wat zien jullie een mooie dingen en wat is de persoonlijkheid die mensen uitstralen daar toch warm en mooi. Volgens mij zijn de mensen waar je daar mee te maken krijgt stuk voor stuk allemaal vriendelijke lieve mensen. Succes met de reis van 10 uur, ben benieuwd naar de volgende update! 🙂

 3. Corry op oktober 13, 2016 om 9:52 pm

  Geweldige foto,s en reisverslag! Knap voetenwerk!

 4. Heleen Geschiere op oktober 14, 2016 om 7:49 pm

  Wat een geweldige belevenis..prachtige beelden en mooi verwoord .Het gevoel erbij is voor jullie weggelegd..dit moet je gewoon meemaken

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.